КОММЕНТАРИИ



З якого віку дитині можна вживати протеїн

17.10.2017 12:58:41

Питанням про те, з якого віку можна вживати протеїн, задається кожна поважаюча себе мати. Адже вже у 12-14 років хлопець хоче піти в качалку – це абсолютно нормальне рішення, адже генетично у чоловіка закладено бути сильним і витривалим. Але коли юнак досягає певного рівня в роботі з обтяженнями або будь-яким іншим спортом, то стає питання про вживання спортивного харчування.

Спортивне харчування – це клас харчових добавок, який відноситься до категорії БАД, тобто не є лікувальним або медикаментозним. Відповідно, побічних ефектів бути не може. Однак такої інформації для мам дуже мало. На жаль, описати склад кожного продукту «спортпиту» не вийде в одній статті. Ми розберемо лише протеїн.

Є кілька видів протеїну:

  • Сироватковий
  • Казеїн
  • Молочний
  • Яєчний
  • Соєвий
  • Комплексний

Молочна сироватка утворюється при виготовленні сиру. З неї і роблять перший протеїн. Її висушують – фільтрують – додають кондитерські підсолоджувачі і фасують по банках. Тобто, по суті, сироватковий протеїн це та ж сироватка, тільки в більш концентрованому вигляді.

Навіщо дитині пити «таке»? Коли хлопець починає займатися спортом, потреба в білках помітно зростає, в іншому випадку його м'язова маса просто не буде рости. А споживати таку кількість білкових продуктів дуже шкідливо для шлунка. Саме для цього і вживається сироватковий протеїн – для поповнення добової потреби в білку. Шкоди від нього бути не може хоча б тому, що він повністю натуральний. Не потрібно переживати, що регулярний прийом протеїну призведе до імпотенції/безпліддя або проблем зі здоров'ям. До цих проблем може привести неграмотне використання гормональних препаратів, які дитині ніхто просто так не продасть. І виглядають вони зовсім по-іншому.

Якщо сироватковий протеїн засвоюється протягом півгодини, чим забезпечує протікання нормальних відновних процесів, то казеїн засвоюється від 6 годин. Приймається він перед сном, щоб уві сні юнак теж відновлювався. Казеїн дозволяє протягом усього сну підживлювати м'язи «будівельним матеріалом» – амінокислотами – без них жоден живий організм не виживе. По суті, казеїн це той же сир, тільки в більш сухому і концентрованому вигляді. Також в казеїні менше лактози і інших шкідливих компонентів, які може дати нездорова корова. У деяких випадках казеїн безпечніше приймати, ніж сир.

Молочний протеїн – це суміш казеїну і сироваткового протеїну.

Яєчний білок виходить шляхом зневоднення яєчного білка. Міф про те, що надмірне споживання білків яєць може привести до прищів, – всього-на-всього міф, адже прищі найчастіше з'являються, якщо хлопець після тренування не помився або просто через перехідний період. Більш того, саме яєчний протеїн є найкращим в плані амінокислотного профілю і засвоєння.

Соєвий протеїн дешевше звичайних, тому що там неповний амінокислотний профіль. Зазвичай від нього ні шкоди, ні користі.

З комплексними, думаю, зрозуміло – це поєднання кількох видів протеїну.

Джерело: metronews.ru

Оставить комментарий