КОММЕНТАРИИ



Пояснення МОЗ, як їсти та пити за новорічним столом, щоб не нашкодити здоров’ю

31.12.2021 20:46:04

Незбалансоване харчування та переїдання можуть призвести до відчуття дискомфорту, тяжкості та переповненості у животі. МОЗ виступив із порадами здорового новорічного столу, пише ukranews.com.

У МОЗ порадили українцям обмежити кількість копченої їжі на столі — рибу та м’ясо рекомендують запікати у духовці. Салати, які рекомендують вводити в раціон у більшій кількості, слід заправляти майонезом домашнього виробництва, або заливати йогуртом або кефіром з великою кількістю зелені.

Також українцям рекомендують відмовитись від вживання солодких напоїв, що містять велику кількість цукру. На десерт краще подати невелику кількість фруктів замість тістечок або торта. Щодо алкоголю, то тут, як зазначили в МОЗ, треба пам’ятати: безпечної дози не існує.

У період свят важливо дотримуватися звичного режиму харчування і не вживати надмірну кількість їжі.

«Проробляйте інтервали між трапезами: не менше трьох і не більше 4,5 години, а також слідкуйте за розмірами порцій», — додали в МОЗ.

У МОЗ закликали українців проводити більше часу у русі, приділяти більше уваги активності на свіжому повітрі. Однак при цьому варто пам’ятати про карантинні обмеження.

Оставить комментарий